Вицепрезидентът изказа съмнение относно изказването на Петков вчера, предаде . Какво ще

...
Вицепрезидентът изказа съмнение относно изказването на Петков вчера, предаде . Какво ще
Коментари Харесай

Йотова: Имаше нещо недоизказано във вчерашния видеозапис на министър-председателя

Вицепрезидентът изказа подозрение по отношение на изявлението на Петков през вчерашния ден, съобщи. 

Какво ще бъде решението на президента (дали да свика КСНС след апела на премиера Кирил Петков - бел.ред.)  – следва да забележим, това е в напълно на неговите пълномощия, ще си направи своя разбор и ще излезе с решение. Това, което ми липсва, е следното – през вчерашния ден министър-председателят аргументира това свое предложение с интернационалния напън, само че по никакъв метод не даде опция да чуем други причини. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти.

Има ли смяна в изискванията, има ли нови резултати от страна на РСМ, знаете, че на 10 януари имаше съвсем 5-часово на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), след което излезе консолидирана национална позиция, в която имаше две доста значими детайла. Първият от тях е, че ние не можем да се обвържем с съответни периоди във връзка с предоставяне на зелена светлина за начало на договаряния с нашите западни съседи, второто е, че чакаме съответни резултати, най-много осъществяване на Договора за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил причини в тази посока, то това щеше да е добре да ги чуем, уточни Йотова.

Според нея, причините на българския министър председател са били във връзка с външен адрес.

" Имаме най-малкото 3 документа на българската страна – Рамковата позиция на Министерски съвет, декларация на Народно събрание, решенията на КСНС – всички в тях са вписани изискванията, които има България. До този миг не виждам нито едно от тях да е изпълнено. Още повече, че в последните месеци избухна още повече и мощно езикът на омразата, още повече от хора, които заемат управнически позиции в Република Северна Македония ", разяснява Йотова.

Имаше нещо премълчано във вчерашния видеозапис на министър-председателя, счита вицепрезидентът.

Имах чувството, че нещо е станало, тъй като в края на работния ден, внезапно нещо ненадейно се е случило, разяснява още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР